Tjänster

Elförzinkning

Elförzinkning är en metod som används för att rostskydda stålkomponenter. Vi på Vårgårda Kromverk kan erbjuda elförzinkning genom två olika metoder; sur-zink för applikationer i miljöer som är låg- eller medelkorrosiva och alkalisk zink för medelkorrosiva miljöer. Elförzinkning innebär att vi elektrolytiskt applicerar ett zinkskikt på stålkonstruktioner och förutom att det är korrosionsskyddande ger det även en dekorativ yta. Det finns många fördelar med att elförzinka stålkonstruktioner och applikationer. Du får bland annat en nötningsbeständig yta, elektrisk isolation och en smutsavvisande yta.

Kontakta oss

Så berättar vi mer om elförzinkning och våra olika metoder. Vi vänder oss till kunder i hela Sverige.

Telefon (växel): 0322-66 68 00

E-post (offert): anders@vargardakrom.se

elforzinkademuttrar

Alkalisk zink

Elförzinkning med alkalisk zink är en elektrolytisk ytbehandling som skyddar mot korrosion och passar de flesta stålkonstruktionerna. Den här metoden passar bra i medelkorrosiva applikationer och miljöer och normalt sett är tjockleken 8–16 μm, men den kan givetvis anpassas utifrån dina önskemål som kund. Dessutom kan ytbehandlingarna kompletteras med olika vaxer och sealer för att öka rostskyddet. Vi på Vårgårda Kromverk erbjuder alkalisk zink i både trumma och hängline. Dessutom uppfyller de både RoHS och ELV-direktiven. Beläggningarna finns i flera olika färger. 

Sur-zink

Sur-zink är en dekorativ elektrolytisk ytbehandling som passar till de allra flesta stålkonstruktionerna. Metoden är lämplig för låg- till medelkorrosiva applikationer och miljöer. Tjockleken är normalt 8–16 μm även för den här beläggningen men det kan anpassas utifrån vad du har för önskemål. Sur-zink erbjuds i hängline och ytbehandlingen kan kompletteras med efterbehandlingar. Vi på Vårgårda Kromverk har lång erfarenhet av elförzinkning och här i Sverige är det klokt med korrosionsskydd tack vare klimatet. Dessutom kan en ytbehandling förbättra produktens egenskaper. Kontakta oss gärna om du vill veta mer om elförzinkning.